Witajcie, dzisiaj poruszę temat bardzo często poruszany na forach i blogach o tematyce zdrowotnej problem podwyższonego poziomu cukru i skłonności do cukrzycy np. genetycznie i w wyniku niewłaściwej diety. Suplementem Morinda Core Body Conquer zainteresowałam się głównie pod kątem mojego taty, który niestety od jakiegoś czasu ma bardzo podwyższony cukier, ale rękami i nogami broni się przed wszelkimi tradycyjnymi medykamentami i sposobami leczenia. Znalazłam więc naprawdę świetny produkt wspomagający walkę z cukrzycą, który dzięki swoim naturalnym składnikom jest w 100 % bezpieczny a na dodatek skuteczny i bardzo ... smaczny.
Morinda to po prostu suplement z dużą ilością błonnika, zawiera łuski z nasion płesznika i ekstrakt z białej fasoli, ma smak marchewki z mango, dodatkowo wzbogacony został o witaminę A. Jest więc też dedykowany osobom z nadwagą.
Regularne spożycie tego suplementu powoduje znaczny spadek wagi - tacie (67 lat) udało się zrzucić 3 kg w ciągu 1,5 miesiąca oraz zbić poziom cukru z 206 do 98...
początkowy poziom cukru przed rozpoczęciem suplementacji
Morinda to bezowy proszek, który spożywamy raz dziennie na 30 minut przed głównym posiłkiem, rozpuszczając go w letniej wodzie. Po chwili ten napój o smaku mango lekko pęcznieje i czujemy sytość, dzięki czemu zjadamy mniej pokarmu niż dotychczas. Zadaniem suplementu jest głównie spowolnienie trawienia skrobi, zawartej w np. chlebie, ryżu, ziemniakach i produktach mącznych. Najlepsze efekty uzyskaliśmy dzięki wykluczeniu z diety produktów o wysokim indeksie glikemicznym czyli: gotowanych ziemniaków i makaronów, unikanie cukru i słodyczy oraz niektórych owoców np. bananów.
Jak podaje producent - główny składnik suplementu czyli Phase 2® jest wyjątkowym składnikiem uzyskanym z białej fasoli. Neutralizuje nadmiar skrobi pochodzącej ze spożytych węglowodanów poprzez czasowe zablokowanie działania enzymów rozkładających skrobię, pozwala na jej łatwe usunięcie z organizmu w postaci niestrawionej. Suplement nie zawiera cukru, mimo to jest smaczny i naprawdę chętnie się go pije. Dodatkowo łuski z nasion płesznika reguluje pracę układu trawiennego i metabolizm. Nasiona babki płesznik ułatwiają wypróżnianie, ponieważ po kontakcie z wodą uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie mas zalegających w jelitach. W związku z tym poleca się je stosować pomocniczo w leczeniu okresowych zaparć.
Istotną rolę pełni tutaj błonnik, który jest niezbędny do prawidłowej pracy naszego organizmu. Występują dwa rodzaje błonnika: rozpuszczalny w wodzie i nierozpuszczalny. Ten pierwszy
w procesie trawienia łączy się z cząsteczkami wody i zamienia się w żel. W Body Conquer głównymi źródłami błonnika rozpuszczalnego są inulina i łuski płesznika, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego procesu trawienia i zdrowych jelit.
Z kolei błonnik Nierozpuszczalny – mówi się o nim często, że podnosi poczucie sytości, ponieważ zwiększa swoją objętość w przewodzie pokarmowym i jednocześnie pomaga przyspieszyć trawienie. Głównym źródłem błonnika nierozpuszczalnego w Body Conquer jest pszenica.
Do opakowania dołączona jest praktyczna miarka, sugeruję zakup dwóch opakowań na miesięczna kurację.
Moja opinia:
Jestem bardzo zadowolona z kuracji, jaką przeprowadziliśmy z tatą, ponieważ uniknęliśmy po pierwsze kolejnych wizyt u lekarza i realizowania recept z lekami, które niestety mają też skutki uboczne. Cieszę się, że tata zastosował suplement ale też poprawił jakość spożywanych potraw i przyjrzał się bliżej produktom, które należy unikać. Częściej też chodził na spacery i jeździ na orbitreku. W efekcie cukier spadł do poziomu, który można uznać za normę i do tego zrzucił kilka zbędnych kilogramów. Gorąco polecam Morindę wszystkim, którzy walczą z wysokim cukrem i do tego pragną się odchudzić w skuteczny sposób, ale zarazem zdrowo i naturalnie bez szkody dla organizmu. Koniec z drastycznymi dietami i wyrzeczeniami, Morinda naprawdę skutecznie reguluje pracę naszego układu trawiennego!
poziom cukru po 3 tygodniach stosowania Morindy
efekt końcowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz